top of page
header-img-we-speak-4.jpg
we-speak-logo.png

תלמ”א - התוכנית למצוינות באנגלית ומשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה במיזם משותף

אנגלית דבורה בחטיבות הביניים

תוכנית להעצמת תלמידי חטיבות הביניים
המקנה ביטחון באנגלית דבורה בחיי היומיום,
תוך טיפוח בסיס תקשורתי חזק.

kids-we-speark.png

תוכנית הלימודים משתמשת בשיטות חדשניות ומעשיות המאפשרות לתלמידים ללמוד אנגלית באמצעות פעילות אינטראקטיבית יצירתית ומסקרנת היוצרת סביבת למידה דינמית בה התלמידים מתרגלים ומפתחים שליטה שוטפת באנגלית הדבורה, בהתאם לסטנדרטים של לימוד השפה האירופיים.

מה אומרים על התוכנית:

מנהלת חטיבת ביניים במחזור תשפ"ד

"התוכנית ברוכה כי התלמידים שלנו לא יודעים לדבר אנגלית כשהם מסיימים את בית הספר"

רכזת אנגלית בחטיבת ביניים במחזור תשפ"ד

"התוכנית נתנה לתלמידים קרש קפיצה, אנחנו חייבים להמשיך ולהתרחב לתלמידים נוספים"

מנהלת חטיבת ביניים במחזור תשפ"ד

"זכינו בתוכנית הזו, התלמידים הרוויחו ובגדול"

מנהל בית ספר במחזור תשפ"ד

"התלמידים התחילו לדבר בינהם אנגלית בהפסקות, זה דבר שלא היה פה מעולם"

מאפייני התוכנית בכיתה

עידוד למידה עצמאית:
קידום למידה עצמאית וסקרנות על ידי עידוד פרואקטיביות, מתן הזדמנויות לתלמידים לחקור נושאים בעצמם ותרגול עצמאי באמצעות כלי דיגיטלי מבוסס AI

דגש על מיומנויות בינאישיות: אינטרקציות קבוצתיות לטיפוח עבודת צוות ומיומנויות תקשורת, יצירת אינטראקציה מול יחידים, תרגול כדי לשפר יכולת דיבור מול קהל

דגש על פעילויות אינטראקטיביות ופחות הסתמכות על ספרי לימוד וחווייתיות.

דגש על פיתוח מיומנויות הבנת הנשמע והתמקדות בבניית ביטחון עצמי באנגלית דבורה

מהו ה-CEFR

CEFR-levels.png

תקן לרכישה ומדידה של כישורי שפה שבו משתמשים במדינות האיחוד האירופי. התקן מחולק לשש רמות באנגלית ומטרתו היא להבין במדויק את כישורי השפה של כל תלמיד, לקבוע מה התלמיד יכול לעשות ברמה שהוא נמצא בה ואילו צעדים עליו לנקוט על מנת להתקדם.

חומרי הלימוד, מבדקי הרמה והפדגוגיה של המיזם מבוססים במלואם על ה-CEFR.

תלמ"א - מי אנחנו

תלמ"א (תוכנית למצויינות באנגלית) מובילה משנת 2014 מגוון תוכניות לימודים ייחודיות, הפועלות ליצירת מוביליות חברתית ושוויון הזדמנויות בתעסוקה ובהשכלה הגבוהה, באמצעות למידה, תרגול ושיפור מיומנויות אנגלית דבורה. התוכניות פועלות בקרב כלל המגזרים בישראל ונותנות מענה לכלל הגילאים בבתי הספר, בתיכונים, במרכזי הכוון תעסוקתי, ברשויות מקומיות, מכללות, ארגונים וחברות.

בישראל קיים מחסור משמעותי במורים לאנגלית, בדגש על אזורים המרוחקים ממרכז הארץ. תלמ"א מתמודדת עם מחסור זה באמצעות גיוס והכשרה של אנשי חינוך המגיעים ממדינות דוברות אנגלית או בעלי אנגלית ברמת שפת אם, בעלי רקע חינוכי וניסיון עשיר בהוראה או הדרכה. לאחר תהליך גיוס ומיון והכשרה, משלבת תלמ"א.

פיתוח תוכן הלימודים בתלמ"א נעשה באמצעות צוות פדגוגי מנוסה של מורים ישראלים ומורי חו"ל המפתחים תוכן אשר מותאם לקהלי יעד שונים, טווחי גילאים מגוונים וצרכים משתנים של המשתתפים בתוכניות. הפדגוגיה בתלמ"א מאמינה בכישורי אנגלית דבורה ומתמקדת באנגלית כדרך חיים המשתקפת ביכולות דיבור והבנת הנשמע, לצד יכולות הבעה בכתב והבנת הנקרא.

לתלמא מגוון תוכניות לימוד המותאמות לכלל הרמות וטווחי הגילאים ובכלל זה תוכנית הקיץ של תלמ"א, במסגרתה מגיעים לישראל כ-200 מורים ממדינות דוברות אנגלית, על מנת ללמד אנגלית במשך 3 שבועות בבתיה"ס בפריפריה, לצד מורה ישראלי (Co-Teaching). במסגרת התוכנית, תלמיד מקבל כ-50% משעות האנגלית שהוא מקבל במשך שנה.

תוכנית נוספת היא התוכנית השנתית במהלכה מוקמים "קיבוצי מחנכים" בפריפריה הכוללים מורים מחו"ל ומורים ישראלים המלמדים במשך שנה שלמה במסגרת רשות מקומית: בבתי ספר יסודי, בתיכונים וחטיבות, במרכזי צעירים, במתנ"סים וכו'.

לצד אלו, פועלות תוכניות המותאמות לצרכים ואוכלוסיות: לחברות היי טק המובילות בהשמת הציבור החרדי לעבודה בתכנות, תוכניות חברתיות עבור נוער, תוכניות הצטיינות, תוכניות ליוצאים בשאלה ותוכנית עם צה"ל, המכשירה חיילים דוברי אנגלית ללימוד ביישובים בדואים.

תלמא הוקמה קרנות - שוסטרמן וסטיינדהרט, רשויות מקומיות, בתי ספר, פדרציות יהודיות, מכוני חינוך בינלאומיים, עמותות, חברות והממשלה.

אחת המטרות המרכזיות של משרד המדע והטכנולוגיה היא לקדם את הקשר בין המדע והקהילה כדי להגביר את העניין, העיסוק והנגישות של הציבור הרחב, ובמיוחד של ילדים ונוער, לתחומי המדע. המשרד פועל להגביר את החשיפה לתחומי המדע השונים ולהדגים את ההשפעה של המדע על חיי היום יום של כל אזרח, כמו גם את תרומתו לכלכלה, לטיפוח ההון האנושי ולצמצום הפערים בחברה. המשרד תומך ומפעיל תכנית חינוכיות שונות כדי להשיג מטרות אלו.

לוגו משרד החדשנות המדע.... שקוף.png
talma-logo-with-tagline-white.png
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
bottom of page